Vacature: Kwaliteitsmedewerker (32-40 uur)

Voor ons kantoor in Barneveld zijn wij per direct op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker met affiniteit met de (biologische) voedselsector. Ben jij op zoek naar een functie op het gebied van kwaliteit binnen een organisatie waarin persoonlijk contact en service centraal staan? Wie weet ben jij dan onze nieuwe Kwaliteitsmedewerker!

Onze organisatie

DO-IT is een succesvolle, internationale en snelgroeiende organisatie die actief is in de import en export van 100% biologische ingrediënten. Op onze verpakkingsafdeling worden ingrediënten verpakt tot  consumenteneenheden, bestemd voor de natuurwinkels in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast is DO-IT eigenaar van twee biologische merken die voornamelijk in Europa worden gedistribueerd. Binnen DO-IT is het prettig werken door de korte communicatielijnen en de platte bedrijfscultuur.

Over de functie

Als Kwaliteitsmedewerker heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het verder verbeteren en uitbreiden van het kwaliteitsbewustzijn in de organisatie;
 • Het signaleren en oplossen van tekortkomingen in brede zin;
 • Het (mede) voorbereiden, coördineren, begeleiden en opvolgen van diverse audits;
 • Het beantwoorden van diverse technische kwaliteitsvragen en ondersteunen van de accountmanager hierin;
 • Leveranciersbeheer, specificatiebeheer en het invullen van questionnaires;
 • Aanspreekpunt voor leveranciers en klanten voor kwaliteitsgerelateerde zaken;
 • Assisteren en bij afwezigheid vervangen van de QA manager.

De markt waarin DO-IT actief is kent interessante uitdagingen voor de Kwaliteitsmedewerker, vanwege het grote scala aan verschillende producten. Omdat DO-IT uitsluitend in de biologische markt actief is, zijn certificaten, traceability, teeltprocessen en het beheersen van productrisico’s in de keten erg belangrijk.

Het QA/QC team heeft als doel om de kwaliteit van onze producten en processen te waarborgen en te optimaliseren. Dit doen we door het implementeren, beheren en optimaliseren van kwaliteitssystemen zodat aan de wettelijke voorschriften en interne en externe specificaties (m.b.t. product- en proceskwaliteit en voedselveiligheid) en certificering wordt voldaan.

Samen met het team werk je aan de verdere uitbouw van het kwaliteitssysteem op het gebied van de normen voor de biologische markt, het verder uitrollen van het kwaliteitsbewustzijn binnen de afdelingen en de bewaking van de voedselveiligheid. Binnen de organisatie wordt er gewerkt met Navision.

Wie zoeken we?

We maken graag kennis met een Kwaliteitsmedewerker die meerdere jaren ervaring heeft in een vergelijkbare functie of iemand die toe is aan een volgende stap, die met een frisse blik naar onze organisatie kijkt.

Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde HBO opleiding, richting voedingsmiddelen en technologie;
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is een pré, maar geen vereiste;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Een oplossingsgerichte instelling;
 • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van ERP systemen;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een uitdagende baan binnen een groeiende internationale organisatie, met een prettige werksfeer en leuke collega’s. Daarnaast bieden we een full time dienstverband (32-40 uur) met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar, een pensioenregeling en vakantiegeld.

Interesse of meer informatie?

Zie je jezelf terug in deze vacature? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar DO-IT BV, afdeling HR, Hermesweg 7, 3771 ND Barneveld of stuur een mail met jouw CV en motivatie naar mariska@organic.nl.